En lång kortvecka

Den 2013-03-26, kl 17:28:59
Filed in Jobb, Vardag | Kommentarer: 0
Åh, vad skönt det ska bli att bara jobba tre dagar den här veckan! Den meningen har jag hört om och om igen de senaste dagarna. Tyvärr gäller det inte mig, jag jobbar nämligen varje dag till och med onsdag. Onsdag nästa vecka alltså... Men eftersom att det är helgdag på både fredag och måndag (vilket på tidningspråk betyder ingen tidning) kan jag nog vara lite ledig på torsdag och söndag. Så jag ska inte klaga. 

En efterlängtad reunion

Den 2013-03-25, kl 22:06:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
I helgen bytte jag Hälsingeskogarna mot de Småländska skogarna. Efter att ha mellanlandat hos Matilda anlände jag i Vimmerby på fredagkväll. Karolina och Lisa mötte upp mig på stationen och några timmar senare dök även Frida upp. På lördag kom Linnéa och därmed var vi alla samlade. Eller, nu ljög jag. Sofie, Annie, Karin och Louise fattades för att vårat Kalmargäng skulle vara komplett, men det är i princip omöjligt att hitta en helg då alla kan ses. Sorgligt men sant.
Helgen bjöd på en massa god mat, skratt och prat. Stackars Henrik fick utstå en hel del tjejsnack under helgen. På lördag kväll käkade vi middag på Bryggeriet, Åbro bryggeris egna restaurang. Jag vet inte hur många gånger vi fick säga till servitören att tända ljuset på vårat bord, eftersom att någon hela tiden lyckades fnysa ut det under ett skrattanfall. Precis som det ska vara alltså!
Jag tog som vanligt inga vettiga bilder, så i brist på annat bjuder jag på en gammal goding som är tagen för ganska exakt ett år sedan. Sista kvällen i Kalmar innan praktiken. Om någon är intresserad av lite färskare bilder så har Karolina har några foton från helgen på sin blogg.

På den gamla goda tiden

Den 2013-03-21, kl 15:42:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Jag älskar när mormor berättar saker som hände långt innan jag föddes. I dag när jag och mamma var där och fikade började vi rota fram gamla brev, bilder, betyg, tidningsutklipp och så vidare. Mormor visade också en kalender som hon använde som dagbok på 70-talet. Så himla kul att få små glimtar ur hennes vardagsliv! Med tanke på att hon har tolv barn så var det fullt upp hela tiden.
Tråkigt nog är det en sak som hon inte har sparat. Morfar gjorde lumpen under andra världskriget. Han var i Finland och vaktade så att ryssarna inte skulle ta sig in och fick inte åka hem på ganska lång tid. Mormor berättade att hon och morfar skrev brev till varandra varannan dag då han var där. Alla dessa brev har mormor som sagt slängt. Det som vore så kul att läsa...

© Headerbilder från Wallpapers Wide